Здружението за хирургија на рака на РС Македонија организираше онлајн стручен состанок (вебинар) на ден 12.12.2020 година на тема: ,,Новитети во хирургијата на горниот екстремитет”. На овој состанок имаше регистрирано над 500 учесници. Состанокот беше акредитиран од Лекарската комора на Македонија.

Презентации и предавачи:

1. ,,Wide - awake hand surgery” – хирургија на раката на буден пациент Науч.сор. д-р Катерина Касапинова ЈЗУ УК за хируршки болести ,,Св.Наум Охридски” - Скопје

2. Артроскопски оперативен третман на повредите на скафо-лунатниот лигамент Проф.д-р Виктор Камилоски ЈЗУ УК за хируршки болести ,,Св.Наум Охридски” – Скопје

3. Важноста на раното препознавање на компартмент синдромот на подлактицата после трансрадијален пристап за перкутани коронарни интервенции Асс.д-р Софија Пејкова ЈЗУ УК за пластична и реконструктивна хирургија, Скопје

4. Спасувачка реконструкција на конквасирана подлактица и шака, приказ на случај Асс.д-р Бисера Николовска ЈЗУ УК за пластична и реконструктивна хирургија, Скопје

5. Реверзна тотална артропластика на рамо – концепт во развој Д-р Ненад Петков ЈЗУ ГОБ ,,8ми Септември”, Скопје

TEXT_SHARE

 

Контакт

  •  

    Ул. 11 Октомври бр.53, Скопје

  •  

    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…